Meny
Handlevogn

Om oss

Lator Skiltfabrikk AS Navnet Lator er satt sammen av navnene til Laila og Tor Monsen som etablerte firmaet 23. mars 1950.
Mot slutten av 1950 tallet fikk de en avtale med Statens vegvesen/Vegdirektoratet om levering av kjennemerker/bilskilt lokalt her i Bergen. På denne tiden var det flere leverandører av bilskilt i Bergen. På samme tid ble firmaet flyttet fra en løe i Sandalen til Molløesmauet 1C i Bergen sentrum. Nye maskiner ble kjøpt inn og produksjonen av bilskilt kunne starte. I 1970 var produksjon av bilskilt ute på anbud. Fra 1. april 1971 skulle hele registreringsordningen for bilskilt endres, og en skulle gå fra en fylkesbokstav til to bokstaver i registreringsnumrene. Flere titalls mindre skiltprodusenter skulle kuttes ned til ti leverandører. Tor leverte inn anbud og ble en av de ti produsentene som skulle få fortsette med produksjon av bilskilt. Han fikk tildelt alle registreringsdistriktene i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Det vil si fra Stord i sør til Sunndalsøra i Nord. Når produksjonen igjen ble konkurranseutsatt i 2008 mistet vi og alle de andre ti kjennemerkeprodusentene kontrakten med Statens vegvesen.

Vi var på dette tidspunktet to ansatte som fikk kjøpe firmaet. Vi drev firmaet videre sammen til den ene gikk av med pensjon i 2018. Siden den gang har jeg, Arild René Gill vært eier av firmaet. Siden lokalene som vi leiet i Bergen sentrum skulle bygges om til leiligheter, så valgte jeg å flytte bedriften til Hagavik i Bjørnafjorden kommune.

Fra 1. mars 2023 ble firmaet delt. Mine to ansatte har kjøpt en stor del av maskinparken og etablert sitt eget firma som heter Lator Skilt AS. Hos dem, på www.lator.no, får du kjøpt alt fra postkasseskilt, ekstra bilskilt til sykkelholder, logoskilt osv.

Hos Lator Skiltfabrikk får du som vanlig kjøpt veteranskilt, husnummerskilt og bryggeskilt. Jeg vil med tiden prøve å utvikle disse kategoriene enda mer. Jeg har vært ansatt hos Lator Skiltfabrikk siden 19. september 1995. Det gir meg god erfaring og innsikt til å satse videre på de riktige produktene.


Lator Skiltfabrikk AS
-en liten del av historien